Kunt u als ondernemer een NHG hypotheek afsluiten?

Ja, als ondernemer kunt u gewoon a NHG hypotheek krijgen. U moet over het algemeen minimaal 3 aaneengesloten kalenderjaren inkomen hebben gehad uit uw onderneming (zie hieronder voor eventuele uitzonderingen). Het inkomen wordt voor de NHG als volgt bepaald: gemiddelde nettowinst van de afgelopen 3 jaren met als maximum de winst van het laatste jaar. Als winst wordt genomen het ‘saldo fiscale winstberekening’ van uw belastingaangifte.

Ook als DGA wordt u voor de NHG als ondernemer gezien. Als winst geld het gemiddelde salaris over de afgelopen 3 jaar met als maximum het salaris over het laatste kalenderjaar.

Maar als starter zijn er ook mogelijkheden en kan het al vanaf 1 jaar zelfstandig ondernemer. NHG heeft een aantal specialisten aangesteld die een inkomensverklaring mogen afgeven en het inkomen hieruit wordt als toets inkomen gerekend. Maar ook hier is het van belang dat de juiste informatie wordt aangeleverd, zodat u wel het juiste toetsinkomen krijgt. Ook daarom is het al belangrijk dat u met specialisten rond de tafel komt te zitten.


Wij helpen u graag, ook tijdens de orientatie

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze adviseurs kunnen u precies vertellen wat uw mogelijkheden zijn.

Maak direct een afspraak